Hvordan endre personverninnstillinger på Facebook

Når man deler bilder og viktige hendelser på Facebook er det ikke alltid man ønsker at alle man har lagt til som venner skal ha mulighet til å se det som deles. Her viser vi deg hvordan du kan endre personverninnstillingene dine.

08. april 2013 Journalist Kim Grytøyr
kim@nettintro.no

Det første du må gjøre er å begynne å publisere et nytt innlegg eller bilde. Deretter klikker du på knappen som vist på bildet:

Velg deretter det valget du ønsker. For å skreddersy hvem som kan se innlegget ditt, klikk "Egendefinert:"

Deretter får du opp en ny dialog hvor du kan bestemme hvem som kan se det du publiserer og/eller hvem som ikke kan se det du publiserer. Disse to kan kombineres, slik at du kan vise det du publiserer til dine nære venner, men ikke til dem som også er dine kolleger. Se eksempel:

Les også: Slik oppretter du lister på Facebook

Husk at du må lagre endringene etter at du har gjort dette. Når du har publisert innlegget vil det kun være synlig for dem du har valgt, og alle som ser innlegget vil se at det deles med "Egendefinert."

Facebook husker dine innstillinger, så hvis du ønsker å endre dette må du gjøre det før du publiserer neste innlegg. Det kan allikevel være en grei tommelfingerregel at man sjekker hvem innlegget deles med hver gang man publiserer noe.

Hva synes du om denne guiden? Gi oss dine synspunkter i kommentarfeltet.

Les ogs


Innlegg

20 07.12.2013 klokken 04:26
20 07.12.2013 klokken 04:26
20 07.12.2013 klokken 05:24

Skriv innlegg


Dummy






Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.