Support for Nettintro Publisering > Guider > Slik setter du inn en video fra YouTube

Slik setter du inn en video fra YouTube

Sist oppdatert: 20.03.2012

Denne guiden er kopiert fra vår tidligere supportside. Da denne ikke lenger er operativ er bildene dessverre forsvunnet. Nye bilder vil komme på plass etter hvert.

Med jevne mellomrom får vi spørsmål om det er mulig å sette inn video på hjemmesider laget med Nettintro Publisering. Vi har pr. dags dato ingen egen modul for video, men vi har planer om å integrere en videomodul i artikkelmodulen. Det vi ofte anbefaler våre kunder, er å laste opp videoen på YouTube og deretter sette den inn på hjemmesiden. Her viser vi deg hvordan:

Last opp videoen til YouTube
Det første du må gjøre er å logge deg inn på YouTube og laste opp videoen din. Vi gjør oppmerksom på at videoen normalt sett vil være søkbar og tilgjengelig for alle som bruker YouTube, så dette er ikke en egnet metode dersom den aktuelle videoen ikke bør være offentlig.

Finne adressen til videoen
Når du har lastet opp videoen klikker du deg inn på videoen inne på YouTube. Deretter kopierer du adressen som står i adresselinja på nettleseren din, som her:

youtubeaddress.jpg

Sett inn videoen
Deretter logger du deg inn i kontrollpanelet til Nettintro Publisering og går inn og endrer den aktulle siden eller artikkelen du ønsker å plassere videoen på. I redigeringsverktøyet er det en liten knapp som heter "
Sett inn / rediger inkludert objekt", belyst i bildet nedenfor:

button.jpg

Merk deg at markøren må stå på det stedet i siden/artikkelen som du ønsker å plassere videoen. Når du klikker på nevnte knapp, får du opp et bilde som ser slik ut:

Screen_shot_2011-01-15_at_00.17.53.png

I feltet som heter "Fil/URL" limer du inn adressen du kopierte fra YouTube, deretter klikker du i feltet som heter "Størrelse". Videoen vil da komme opp i forhåndsvisningen, og du kan endre størrelsen på videoen hvis du ønsker det. Da må du også huske å huke av i avkrysningsboksen som heter "Behold størrelsesforhold" før du endrer størrelsen. Når du er ferdig, klikker du på knappen "Sett inn". Videoen vil da bli plassert på ønsket sted, og du kan lagre siden eller artikkelen.

Når du da besøker siden, vil du finne noe som ligner på dette:

Screen_shot_2011-01-15_at_00.21.43.png

Tilbake til oversikt

Innlegg

Stil
Nå vet jeg endelig hvordan jeg gjør dette! 29.01.2011 klokken 11:43
20 07.12.2013 klokken 04:26
20 07.12.2013 klokken 05:25

Skriv innlegg


Dummy


Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.