Support for Nettintro Publisering > Guider > Slik viser du linker til sosiale medier

Slik viser du linker til sosiale medier

Sist oppdatert: 10.01.2013

Nettintro Publisering har innebygd støtte for å vise ikoner med link til Facebook, Twitter, Linkedin, RSS-feed og e-post. I denne guiden viser vi deg hvordan du tar det i bruk.

Det vi ønsker å oppnå er å vise ikoner for sosiale medier i det merkede feltet på nettsiden på bildet nedenfor.

Det første vi da må gjøre er å logge inn på kontrollpanelet til Nettintro Publisering og gå til "Admin" -> "Innstillinger." Her finner vi følgende felter på det første skillearket:

Det første feltet, Facebook Page ID, brukes for å knytte nettsiden opp mot en side på Facebook. Dette er et avansert valg som stort sett fylles ut i samråd med Nettintro.

De øvrige feltene gjelder for forskjellige sosiale medier, som Facebook, Twtitter, Youtube og Linkedin. For alle disse feltene skal du fylle inn adressen til siden din på det respektive sosiale mediet. Er du usikker på hva du skal fylle inn kan du klikke på feltnavnet for en forklaring.

Eksempel, for Facebook: https://facebook.com/nettintro

Det neste vi må gjøre er å lage en menyboks. Da går du inn på "Publisering", og velger deretter skillearket "Menybokser." Her oppretter du en ny menyboks. Det første vi må gjøre er å gi menyboksen et navn, og velge om den skal vises i venstre- eller høyrekolonnen (dette kan variere fra nettside til nettside).

Deretter klikker du på skillearket "Avansert," og setter feltet "Bokstype" til "Sosiale medier," som illustrert på bildet nedenfor.

Deretter er det viktig at du går inn på skillearket "Publisering" og velger hvilke sider denne menyboksen skal vises på. I de fleste tilfeller vil man her velge "Alle." Deretter lagrer du menyboksen.

Vi har nå fått en ny menyboks på nettsiden med lenkede ikoner til de sosiale mediene vi har lagt inn adresse til:

De to siste ikonene vil alltid dukke opp. Lenken til RSS-feeden genereres automatisk uten at du trenger å gjøre noe. Det siste ikonet, for e-post, bruker e-postadressen som er satt opp under "Admin" -> "Innstillinger" og deretter skillearket "Konto." Her kan du fylle inn en e-postadresse som brukes når noen klikker på dette ikonet for å kontakte dere pr. e-post.

Har du spørsmål rundt dette eller trenger hjelp til å få satt det opp, ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Tilbake til oversikt

Skriv innlegg


Dummy


Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.