Hva koster egentlig en hjemmeside?

Har du noen ganger lurt på hva det egentlig koster å få satt opp en ny hjemmeside? Vi har laget en oversikt som gir deg en pekepinn på hva det kan koste.

05. juni 2011 Journalist Kim Grytøyr
kim@nettintro.no

For å ha det sagt: det finnes ikke et fasitsvar på hvor mye en hjemmeside koster. Det avhenger av hvor stor hjemmesiden skal være, hvilken funksjonalitet som kreves og en rekke andre faktorer. Vi har i denne oversikten prøvd å illustrere hva det å investere i en ny hjemmeside går ut på, hvem som er involvert i hva, hvor lang tid det tar, og hvor mye det kan koste.

Prisforespørselen

Det starter gjerne med at noen tar kontakt med oss og ber om en pris på ny hjemmeside. Det første vi da gjør, er å be om mer informasjon rundt prosjektet, for eksempel ved å be kunden fylle ut skjemaet Prisforespørsel. Denne innledende fasen med kontakt mellom oss og kunden er en av de aller viktigste.  For at vi skal kunne gi et så nøyaktig tilbud som mulig, krever det at vi vet mest mulig om prosjektets størrelse og omfang. På denne måten slipper kunden ubehagelige overraskelser på et senere tidspunkt.

Tilbudet

Informasjonen vi mottar i den innledende fasen blir brukt til å utforme et tilbud som blir oversendt kunden. I tilbudet er det definert hva som er inkludert og til hvilken pris.

Prisen

Hvor mye tilbudet kommer på bestemmes av flere faktorer, blant andre:

  • Hvilken funksjonalitet som behøves
  • Hvor mange sider og språk som er nødvendig
  • Hvem som skal legge inn innholdet
  • Hvor mange designmaler som skal implementeres

Nettintro har stort sett faste priser på alle tingene nevnt ovenfor, forutsatt at det er normal arbeidsmengde. Du kan selv beregne en pris ved å bruke priskalkulatoren vår.

I tillegg til punktene nevnt ovenfor, må kunden også betale for design av hjemmesiden. Dette er ikke en tjeneste Nettintro leverer selv, men vi har samarbeidspartnere som er flinke i faget, og som vi har samarbeidet med en rekke ganger.

Har du noen spørsmål rundt oppsett av ny hjemmeside? Da kan du ringe oss på telefon 958 10 100 for en uforpliktende og hyggelig prat.Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.