Del dine filer

Vi erfarer til stadighet at det å sende store og mange filer eller bilder via e-post ikke er en spesielt god løsning. Det finnes enkle og svært gode alternativer!

16. april 2011 Journalist Kim Grytøyr
kim@nettintro.no

Mange leverandører av e-post har maksgrenser for hvor store vedleggene i en e-post kan være. Dette kan by på utfordringer når man skal sende mange eller store vedlegg, for eksempel høyoppløselige bilder eller videoer.

Her i Nettintro er vi ofte den mottakende part når det gjelder denne problemstillingen. Mange benytter god, gammeldags FTP for å løse dette problemet. Selv benytter vi oss av et svært godt alternativ til både e-post og FTP, nemlig Dropbox.

Dropbox er en internettjeneste og en programvare som på en finurlig måte sørger for at du slipper hodebryet med for store vedlegg og uoversiktlige innbokser.

Slik fungerer Dropbox

Du og dine samarbeidspartnere (som du deler filer med) installerer og setter opp Dropbox på alle maskinene som skal benytte seg av tjenesten. I tillegg må man registrere seg med en egen konto for å kunne bruke Dropbox.

Deretter setter man opp én eller flere mapper som skal deles med én eller flere personer. Når man så har gjort dette er man igang.

Mappene du oppretter ligger lokalt på din maskin, noe som betyr at innholdet du har i mappene også er tilgjengelig når du ikke har tilgang på internett. Når du så flytter eller lagrer en fil i en av disse mappene, så vil Dropbox automatisk laste opp denne filen til en tilsvarende mappe på Dropbox' server på internett. Deretter sender Dropbox automatisk ut filene du har lastet opp til alle andre som har tilgang til mappen du plasserte filen(e) i. Dem som skal motta filene trenger ikke gjøre noe som helst, bortsett fra å være koblet til internett.

Filen(e) havner i den mottakende parts lokale mapper, og vil også for mottakeren være tilgjengelig uavhengig av internettilgang.

Dropbox byr også på mer avanserte muligheter, som blant annet filhistorikk, men dette skal vi ikke gå nærmere inn på i denne artikkelen.

Vi kan være behjelpelig med å konfigurere Dropbox, eller lignende tjenester, for deg og din bedrift. Du kan spare mye tid og hodebry ved å ta i bruk slike nyttige og moderne tjenester.

> Kontakt oss for en uforpliktende behovsanalyse.

Les ogs


Skriv innlegg


Dummy


Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.